Červnové novoluní

Novoluní v Blížencích nastane ve čtvrtek 6. 6. ve 14:37.

Pokaždé píši, že novoluní otevírá novou kapitolu, nové téma, které na nás bude příští měsíc působit. O co půjde tentokrát?

Nemohu si pomoct, ale slyším slova písně Láska je láska… Mimořádné postavení planety Venuše v tomto novoluní, kdy stojí v objetí Slunce a Luny, je opravdu k nepřehlédnutí a téma výrazně akcentuje!

Ve vzduchu bude radost ze života, touha po lásce, dětská hravost, potřeba se družit, povídat si, jen tak někomu zavolat a chuť poznávat a cestovat nebo plánovat, kam pojedeme o letních prázdninách. Dobře nám půjde učení, komunikace, právě i organizace, navazování nových vztahů a naladěni budeme také na trávení času s dětmi, kde můžeme pocítit odlehčení a bezstarostnost. 

A láska? Každý z nás touží být milován a milovat. Nejintenzivněji prožíváme lásku v blízkosti svého partnera a dětí. 

Právě děti ve vás mohou otevírat citlivost svým spontánním vyjadřováním lásky, když se jim otevřete a nebudete spěchat. Dětská láska a radost jsou něco tak přirozeného, že dokáží občerstvovat naše dospělá srdce a rozdmýchávat v nás radost a život. Červen je ideální doba pro hry s dětmi nebo společné výlety a zážitky, protože si to my dospělí momentálně dokážeme v lehkosti užít. Anebo potěšte své vnitřní dítě a dělejte to, co vám dělá radost, co vás baví a na co jindy nemáte čas.

A co ta láska? Nalaďte se na lehkost a hravost, která je ve vzduchu a uvidíte, co se bude dít. Právě blíženecká lehkost nám umožňuje zvolna dýchat, radovat se a nadnést se nad těžkopádné stereotypy každodennosti. Aby láska mohla přijít, je potřeba, abyste pro ni vytvořili místo. Zvedněte na chvilku hlavu od práce, povinností a starostí :-).

Jen nezapomeňte, že k novoluní běžně patří únava a zpomalení, ke kterému nás působení Luny nutí. Nebraňte se před víkendem trochu přibrzdit, abyste nabrali vítr do plachet a zhruba do 21. 6. jste mohli plachtit na vlnách radosti a lehkosti.

Přeji příjemné dny,

Veronika