Šťastný a veselý úplněk ve Střelci

Úplněk v ohnivém znamení Střelce nás čeká již tento čtvrtek 23. 5. v 15:52. A na co se můžeme těšit tentokrát?

Než se pustím do tématu dalšího úplňku, dovolím si krátké ohlédnutí za posledním novoluním v Býku (8. 5.) a růžovým dubnovým úplňkem (24. 4.). Ať už názvy a představy okolo května a růžového úplňku mohly být jakkoli romantické, ve skutečnosti šlo spíše o rozbití růžových brýlí. Tam bych viděla jediné spojení s růžovou.

Ve svém okolí jsem vnímala velké třesky po květnovém novoluní, které spojuji s velmi těsnou konjunkcí Urana a Jupitera, která na nebi v první polovině května zazářila, přičemž se jednalo o sílu, která by roztrhla i to, co by snad samotná atomovka nesvedla! Ve švech praskaly staré struktury, vzorce, názory a také iluze. Jednalo se o velmi mimořádný jev. 

Když připočteme působení slunečních bouří, které se odehrávaly bezprostředně po novoluní, a které přinesly na planetu Zemi obrovské dávky energie a působily poryvy hluboko v duších, bylo toto novoluní velmi transformační a přerodové a hýbalo s námi od základů. Všimla jsem si, že spousta lidí onemocněla, anebo pociťovali bolesti hlavy a malátnost. Vyrovnávání s poryvy a tlaky nebylo snadné!

V naší šestičlenné rodině se s bolestí hlavy potýkalo pět z šesti členů od 8. do 12. 5.! Na novoluní měl syn horečku 39° C. Na úplňky a novoluní je citlivý, ale tentokrát reagoval výrazněji než běžně.

Velké třesky považuji za formu, jak uvolnit cestu novým začátkům a transformaci stávajícího. 

Nyní nás čeká ohnivý úplněk, ale v rámci konstelací, které ho budou provázet, nevnímám pohromy ve vztazích, konflikty ani jiná osobní či vnitřní dramata. Spíše podporu pro dynamický rozvoj toho, co předcházející transformační období již otevřelo. 

Nelze nevyzdvihnout krásnou konjunkci Venuše a Jupitera v Býku v natolik těsném sepětí. Jestliže se Venuše v astrologii považuje za „malé štěstí“ a Jupiter za „velké štěstí“, nyní obě štěstí drží pohromadě s odchylkou jen několika málo minut!

Zároveň takto požehnaně působí na naše vědomí, kam vnášejí myšlenky lásky a štěstí a ještě více lásky. Dařit se bude lásce a sexualitě. Už teď na nás tato dvojice takto krásně působí a vydržet by to mělo do konce května, ovšem za úplňku si obě planety budou nejblíže, což je velmi zajímavé.

Podstatou úplňku obecně je napěťové opoziční postavení Slunce a Luny, kde se hádají nejzákladnější polaritní principy v nás. Ovšem tentokrát napětí a tenzi ulevuje postavení planety Pluta, která vytváří odlehčující rámec a umožňuje protikladům najít k sobě cestu a podporuje transformační proces v našem vědomí i nevědomí. Tedy v druhém případě z nevědomí vynesení do vědomí. Prakticky by to mohlo znamenat, že konflikty a konfrontace nebudou nabývat na takovém významu, ale věci nám budou více docházet samy či s podporou tohoto jakéhosi mostu z nevědomí do vědomí bude narůstající napětí rychle narůstat a zároveň se rychle rozptylovat, nebudeme v nich ulpívat. Čeká nás rychlá dynamika.

Bude nám umožněno si snadněji uvědomit hodnoty své i hodnoty druhých a lze očekávat povznesené inspirativní myšlenky.

Když to shrnu, čeká nás dynamická jízda, která nás ponese ve všech ohledech! 

Zdá se vám to příliš optimistické? Nechme se překvapit. Každopádně s vlivem střeleckých energií se nabízí vlna poznávání, inspirace a optimismu. 

Přeji radostné a veselé dny s hlavou vzhůru,

Veronika