Květnové novoluní v Býku – čas nových a velkých začátků je tady

Novoluní nastane 8. 5. 2024 v 5:21 ráno.

Z úterý na středu nás čeká velmi odpočinkový čas! Nejenže se vyspíme, protože ve středu nemusíme vstávat na budík, ale také si budeme moci užít klidného spánku a hlubší relaxace, které s sebou obvykle novoluní přináší. A navíc v Býku, který přeje požitkům všemi smysly!

Toto novoluní bude obzvlášť zajímavé.

Býčí odstín tohoto novoluní bude mít nebývale silné zabarvení. Přesné novoluní bude nastávat jen o pár minut později za východem Slunce, ale v podstatě oboje nastane společně. Když obvykle píšu, že novoluní je novou kapitolou, která otevírá téma na další měsíc, tak nyní se sejdou dva začátky dohromady – novoluní a východ Slunce, jak symbolické a zároveň principiálně velmi zesilující.

Co nového však toto novoluní přinese? 

Symbolika nových začátku je zde velmi patrná a podpořená více planetami! Nejenže Luna a Slunce v objetí vycházejí na světlo s ascendentem také v Býku a s rozedněním se rodí jejich zářící pochodeň! U zrodu stojí tentokrát také inovativní Uran a expanzivní Jupiter, dva planetární velikáni, kteří povznesou každý počátek na světlo slávy.  Tyto dvě planety se postarají o to, aby zárodek čehokoli byl přiveden k životu a uveden úspěšně do chodu. Jedná se o nádherné uskupení planet, které může přinést i nečekané změny, ale také ty vytoužené a dlouho očekávané. 

Pokud jste dlouhou dobu na něco čekali nebo něco připravovali, je pravděpodobné, že nastal čas zhmotňování a uvádění věcí do života.

Celou sestavu planet doprovází ještě Venuše, která se nachází také v Býku v těsném postavení ostatních planet! Venuše je v Býku tzv. doma, což opět zesiluje její energetické působení a podporu součinnosti všech zmíněných planet. Téma lásky a požitků je ve vzduchu!

Nyní to vypadá, že blížící se novoluní přinese nemožné, ale tentokrát se bude jednat o opravdu velmi pozitivní úkaz. Navíc bude harmonicky podpořeno postavením další planety Saturna, která nové začátky a zrod pomůže formovat. V harmonii s novoluním budou stát také další planety Neptun a Pluto. Vážení, je nám opravdu přáno! 

Navíc Mars v Beranu slibuje spoustu energie pro práci na nových začátcích, projektech a vztazích, takže opět pozitivum. Snad jediné bych Vám v této okouzlující sestavě planet doporučila – užijte si volna, nesnažte se přemýšlet a nic vymýšlet, jen si všemi smysly užívejte, co bude přicházet. V posteli nebo v přírodě, s dobrým jídlem nebo v blízkosti partnera. Kdy jindy, než v takto býčích energiích si užít dne a života!

A pokud máte pocit, že o ničem novém ve svém životě, co by mohlo přijít, nevíte, tak si neváhejte v úterý večer udělat pro sebe chvilku času a naladit se právě na sebe. Jen na sebe, na svá přání a volání svého srdce. Tím, že se budete těmto tématům v sobě věnovat, posílíte změnu, která do vašeho života může přijít a přinést nové a čerstvé. A proč v úterý večer? Protože večer před novoluním je ideální čas pro rituály, které jsou v této době nejsilnější!

Příjemné a uvolněné novoluní,

Veronika