Růžový úplněk ve Štíru

Úplněk ve Štíru nastane ve středu 24. 4. v 1:48.

Dubnovému úplňku se říká růžový. Samotnou mě zajímalo proč, a tak jsem hledala. Jedna z odpovědí byla, že název vznikl v indiánské tradici podle v té době kvetoucích růžových kvítků domorodé rostliny, jinde jsem se dočetla, že jde o období zrodu, nového vzniku a čistoty. Ve mně osobně růžová evokuje rozpuk, jemnost, touhu a ženskost. 

Ať už budeme vysvětlovat růžové přízvisko úplňku jakkoli, tento úplněk se rozhodně nejeví jako procházka růžovým sadem s příslibem romantiky. Tentokrát nám bude umožněno nahlédnout hluboko do obsahů svého nevědomí a pakliže bychom se tomu chtěli vyhnout, mohli bychom pocítit nepříjemné tlaky. Tlaky dosti pravděpodobně pocítíme tak jako tak, ale rozdíl bude v tom, jak se k nim postavíme.

Zásadním rysem tohoto úplňku bude transformační účel. Vysoce transformační působení na naše nevědomí s sebou nese vytahování obsahů, které vidět třeba nechceme anebo jsme je tušili a doposud se na ně pořádně nepodívali. Na povrch se mohou dostat také úplně nové věci. Je třeba udělat si jasno a pořádek.

O co tedy jde? Odkud přicházejí naše emoce? Co je jejich příčinou a co spouštěčem? Ideální čas nahlédnout pod pokličku, která poskakuje na vroucím kotlíku. Samozřejmě nejtypičtějším atributem působení úplňku je vliv na naši iracionalitu, která se okolo úplňku značně rozjitřuje. 

Možná to zní dramaticky, ale úplněk bude ve Štíru a znamení Štíra nese silné emoce. Někdy potřebujeme silný katalyzátor, abychom se dostali tam, kam se běžně nedostaneme a dokázali jsme vyčistit a prosvětlit svůj duševní sklep. Strach, obavy a pochybnosti nás mohou v běžném provozu brzdit. Ono je to totiž ku prospěchu, protože až „vyklidíme“, co nás tlačí, a ideálně to přetvoříme v něco nového, funkčního a konstruktivního, pocítíme úlevu a svěžest.

Transformace je proces, který nás nenutí se něčeho vzdát, ale to, co už je, přetvořit v něco jiného a užitečného, co nám poslouží. Ať už z posbíraných zkušeností a poznatků vytvoříte nový postoj nebo hodnotu. Anebo prostřednictvím péče o svou duši tím, že jí budete věnovat pozornost, pochopíte, co se vám nyní snaží silně dát najevo a vyslechnete ji, vypustíte a zklidníte své emoce. Emoce jsou vyjádřením naší duše. 

Silné emoce jsou pro Štíra typické. Hluboké prožívání je na místě. Samozřejmě silně působí i vliv jedinců v okolí. Transformační záměr úplňkového pole je natolik zřejmý, že si ho nepovšimne jen málokdo. Možná ten, kdo by seděl zavřený sám doma a nepřijímal žádnou formu komunikace.

Doporučuji udržovat si nadhled a vnitřní klid a zároveň mít shovívavost s lidmi okolo nás. 

Dobrou zprávou je, že transformační tlak je podpořen nebeskými silami tak, abychom se posunuli, jako jedinci každý sám za sebe, ale také spolu. Nápomocen nám bude harmonicky aspektovaný Mars v Rybách, který pomůže duševní očistu provést a podpoří nás. Ačkoli se jedná o jeden úplněk z mnoha, tento vnímám jako jasný vzkaz, abychom se opravdu podívali na sebe, lépe řečeno šli do sebe, a posunuli se.

Přeji obohacující úplňkové dny,

Veronika