Novoluní v Rybách – čas naordinovat si odpočinek

Novoluní v Rybách nastane již tuto neděli 10. 3. v 10:00.

Čeká nás hluboké novoluní v Rybách – čas odpočinku a spočinutí před nástupem jara.

Již během pár dnů po novoluní pocítíme zesilující příliv jarní energie a nyní je čas pro klid 

a přípravu, aby naše fyzická těla byla silná a v dobré pohodě. A stejně tak i naše duše.

Jak biologicky, tak i duševně je počátek jara nejsilnějším energetickým mezníkem roku, kdy symbolicky znamením Ryb ukončujeme zvěrokruh před nástupem nového cyklu, který začíná v Beranu. A takto to vnitřně i pociťujeme, ať si to uvědomujeme nebo ne. Jsme velmi citliví. Pokud to nerespektujeme, tělo nás zastaví.

Ideální způsob, jak strávit novoluní, je venku v přírodě. Jen tak se nahřívat na sluníčku, prostě jen být. Není třeba dělat túry a podávat sportovní výkony. Anebo si dopřát relaxaci 

a harmonizaci doma. Koupel se solí a svíčkou, laskavá masáž, partnerské masáže, čtení příjemné knihy, ale také spánek. Pořádně se vyspěte! Při novoluní je naše tělo utlumené, 

a tak je ideální dobou pro to se kvalitně vyspat. Celkově jsme ve všech rovinách naladěni 

na přijímání než na výdej.

Cítíte-li se nyní unaveni, věřte, že když tento víkend strávíte v klidu a nebudete se snažit vyvíjet jakoukoli větší akci, tak později velmi zúročíte ušetřenou energii. Zkrátka naberte dech! Již v příštím týdnu nás čeká nástup jara! Pokud přepneme své síly, snadno se to projeví například na infekcích dýchacích cest. Jsme teď hodně náchylní k infekcím a citliví.

Je také čas navnímat se na sebe, na své nitro. Dát pozornost svým vnitřním touhám a přáním, abyste je záhy s příchodem jara a se vstupem do Berana mohli realizovat. Zkrátka nalaďte se v klidu na sebe, na své nitro a jen buďte.

Budou přicházet podněty, které budou rušit, ale vnímejte je spíše jako inspiraci a pokud to nebude nezbytně nutné, nevydávejte energii navenek a šetřete si ji. Naše tělo i duše si teď opravdu žádá klid.

Hodně napomůže voda. Spočinutí u řeky, jezera, rybníka, potůčku, ale také koupel či popíjení blahodárných nápojů, to vše přináší harmonizující klid pro naši duši, která s novoluním v Rybách bude velmi vnímavá a přijímající.

Doporučuji také romantický film, teplé ponožky a věřte, že vám nikde opravdu nic neuteče. Ani práce na zahradě, ani jarní úklid skříní. Dobíjejte se.

Přeji laskavé dny,

Veronika