Únorové novoluní – čas osudové lásky

Novoluní a čas nového začátku nastane v pátek 9. 2. ve 23:58, tentokrát ve znamení Vodnáře. Vodnář je jedenácté znamení zvěrokruhu a astrologický rok se pomalu chýlí ke konci, aby tomu novému předal štafetu s příchodem rozpuku jara v Beranu. Na tento rozpuk se zatím připravujeme. Chystáme si semínka k zasetí.

Novoluní je čas, kdy jsme nastaveni na relaxaci, uvolnění a odpočinek nebo alespoň cítíme potřebu zpomalit. Můžeme se vzhledem k účinku Měsíce cítit unavenější. Každé novoluní také otevírá novou kapitolu pro příští měsíční cyklus a s tím přichází i téma této kapitoly. 

Pozadí únorového novoluní se jeví klidně a do popředí vystoupí téma partnerské lásky, tentokrát v osudovém pojetí. Málokdy se na nebi sejde souhra planet podporující lásku v takové síle a významu jako nyní. Planety Venuše a Mars představují ve svém objetí mileneckou lásku, ale tentokrát se v tomto objetí sejdou naprosto jedinečně ještě s planetou Pluto, strážcem životních principů a osudu. Jedná se o velmi mimořádnou a silnou konstelaci, kterou zažijete jednou za život.

Působení těchto tří planet na naše kolektivní pole bude podpořeno ještě harmonickým postavením Urana a Neptuna, což lze chápat jako nebeské požehnání lásce. Jde o opravdu nádherné konstelace. Rozum bude stát poněkud stranou, v oslabení. 

Co nás v souvislosti s láskou čeká:

Pokud si přejete potkat životního partnera, tak přichází období, které vám bude maximálně nakloněno. Asi neexistuje čas, který by byl příhodnější. Jste-li ve vztahu s partnerem, je možné váš vztah transformovat a povýšit, zkrátka přinést do něho něco nového. Kdo slaví svátek sv. Valentýna, tak v těchto dnech okolo 14. února bude konstelace silně působit a lze využít láskyplné klima jako potenciál nejen pro společně strávený čas, ale růst ve vztahu. 

Možná potkáte někoho, kdo vás v oblasti lásky a vztahů významně ovlivní a obohatí. Působení silné triády na nebi jistě nepřehlédnete. 

K novoluní obvykle doporučuji rituály se svíčkou, protože energie před novoluním jsou silné a když jsme současně uvolnění, snáz se dostáváme hlouběji k sobě, ke své duši. 

Tentokrát bych také doporučila zastavit se a ztišit se u svíčky. Položte sami sobě otázku, jak to máte ve svém životě s láskou. Buďte k sobě upřímní. Zeptejte se, jak to máte se svou sebeláskou, zda-li máte zdravě rádi sami sebe. Zdravá sebeláska je totiž účinná a přirozená  cesta, jak lásku vyzařovat a lásku si do svého života přitahovat. Představte si, jak byste si to přáli mít ve svém partnerství. Takto si můžete do svého života přivolat více lásky, pokud si budete přát. Konejte za sebe a pro sebe.

Téma lásky ve všech pádech a odstínech bude „ve vzduchu“ po celý zbytek února a o svou pozornost si bude říkat i v první polovině března.

Přeji všem, ať nadcházející dny přinesou každému tolik, co potřebuje, aby jeho nádrž lásky byla plná.

Veronika Šinclová