Kozorožské novoluní 2024

Nastane ve čtvrtek 11. 1. ve 12:57. První letošní novoluní bude velmi krásné a silné.

Co do síly bude doslova magické a začátek nového roku uvede do pohybu. V datu tři jedničky a podpora planetárních velikánů. Čas nových začátků je tady, hleďme vzhůru a vstříc všemu, co přijde.

Novoluní je čas, kdy se otevírá nová kapitola, nyní i s kapitolou nového roku. Měsíc je v plném zákrytu Slunce a už brzy se začne ukazovat, ale nyní se ještě rodí nové téma. Nová kapitola, nový rok a jedničkový čas nových začátků. Pokud ještě někdo z nás bloumá v neukončeném minulém roce, je nejvyšší čas otočit se k němu zády, s poděkováním za vše, a vykročit vstříc novým zítřkům, protože už definitivně je za námi vše, co k minulému roku patřilo.

V Kozorohu je ideální rozloučit se s minulostí a naladit se na budoucnost, která s Vodnářem přichází, samozřejmě z přítomného okamžiku teď a tady.

Pro upřesnění, jsme v čase a energii znamení Kozoroha. Představte si Kozoroha, který běží pozvolna, ale stále vzhůru horskou krajinou, nevlídnou, trnitou, kamenitou a pro mnohé nepřitažlivou. Je zima, kameny pod nohama uskakují a nohy místy kloužou po námraze a sněhu lednové pokrývky. Kozoroh však vytrvává a běží vstříc všem překážkám a nesnázím. Až se octne na špičce skalnaté hory a jen hledí do dálky, do údolí, na okolní vrcholky… s uspokojením a vizí něčeho nového.

V čem bude toto novoluní krásné?

Krása spočívá v kozorožské houževnatosti a vytrvalosti, které lze nyní skloubit s vizí něčeho nového. Lze se zároveň otevřít inspiraci krásného neptunského sextilu, který zde podává pomocnou ruku stejně jako podpůrná ruka uranského trigonu. Tyto dvě planety mohou přinést nápady a Uran odhodlání k jejich realizaci.

Už jste se zamysleli, co pro vás s minulým rokem skončilo či začalo a co chcete letos rozvíjet? Jak byste rádi obohatili svůj život a kam byste chtěli směřovat své plány, práci či kariéru? Je vhodná doba zastavit se a nechat myšlenky plynout. Vizi si můžete sepsat nebo jen utříbit v hlavě. Každopádně mít pořádek a jasno patří k základům dobrého plánování.

Novoluní je doba relaxace a čas pro spirituální vhledy. Pomáhá nám naladit se na naši duši a vnímat své nejniternějšími potřeby, touhy a přání. Kozorožské novoluní v tomto směru velmi podporuje naši seberealizaci a plánování. Doslova pomáhá vnitřní impulsy dostat do formy.

A co na to realizátor Mars? Nachází se také v Kozorohu a je naprosto mimořádně doprovázen akcelerací harmonickými konstelacemi Jupiterského trigonu a Saturnského sextilu, přičemž všechny tři planety jsou ve velmi harmonické živlové shodě v ženských znameních vody a země.

Planeta Venuše se nachází ve Střelci, kde touha po poznání, poznávání a dosahování nových cílů, je přímo doma, tudíž nás také velmi podpoří.

Toto novoluní není třeba chápat jen jako spirituální ponor, ale také jako skvělý balíček iniciační energie pro velmi dobrý a kvalitní rozjezd nového roku.

Přeji všem rok naplnění láskou, radostí a spokojenou seberealizací.

Veronika Šinclová